RSS

Tog mig ur sängen

05 Sep

betydligt lättare än vad jag trodde skulle vara fallet. Då jag hade 8 km kvar i appen så tänkte jag dela upp det hela på två korta sträckor och det var skönt att komma igång. Betydligt ljummare i luften även om det var samma temp på termometetern. Västlig vind är bättre än nordligt, helt klart. Innan jag kom hem igen hade jag nästan 5 km och efter ett extra varv runt uthusen så taxade den pratande appen in på 5 km prick och det var jag nöjd med. Skall ta en tur till sedan. Om det blir promenad eller motionspass återstår att bestämma då. Skall ut i trädgården och gräva igen så det blir lite tyngre jobb även idag.

Varit ute i växthuset och fyllt en glasslåda till med en rejäl hög med minitomater och körsbärsvarianter. Har aldrig fått skörda så här mycket. Varit drösvis med gröna men de har aldrig riktigt hunnit mogna eller så har frosten nupit dem. Började ju ett par månader tidigare i år och klarat växthuset från roströta så det har underlättat. Gott godis. Men de där italienska dyra rackarna som Mandelman hade i sitt växthus blev inga höjdare hos oss. Inte så stora heller så de får vara. De gula päronformade är supergoda i år och 100/1000 har jag fullt sjå att plocka. De från ICA-kartongen är hur goda som helst de med så jag äter mängder för att de inte skall gå ifrån oss.

Pysslat om mamma också här på förmiddagen. Klippte henne, har fixat ögonbrynen och så lite fotfix. Klipper med maskinen och vi har provat oss fram med olika längder så nu tror jag vi har landat. Sparar några hundralappar varje gång och hon är nöjd så då är jag också det 🙂

Några timmar senare…. Trött. Gett stora rabatten en omgång och grävt upp och hackat med potatishackan då mossflox och fagertrav spridit sig och en jäkla hög med det besvärliga gräset rotat sig så upp och rensa och ner igen. Det orkade jag dock inte göra idag, får bli klart under veckan. Klipp till och fått ner kaprifolen som grävdes upp vid panelbytet och nu är den placerad nedanför paviljongen och vi får se om den överlever och då samsas den med honungsrosen vid samma stolpe. Även stora tuvan med höstflox fick bo i hörnet nedanför paviljongen. De blommar inte så jag vet inte om de är ljusblå eller cerise så jag satte ner dem där och får hoppas på att de visar färg nästa år, om de trivs vill säga. Rent av lite sliten. Avslutade kvällen med en rask 4 km promenad för att få kroppen att få lite annan rörelse än gräv och dra samt straka ben. Mycket nöjd med att fylla potterna för dagen och veckan men jag gav upp att måla de nya kryssen till altanen på lekstugan. Bett snickar’n att jag skall få en dag till på mig 🙂

Avslutar med en av raringarna i rabatten som lyser upp. En av de nya ringblommorna jag köpte frön av i höstas. Roligt med lite olika kronblad.
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 5 september, 2021 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: