RSS

Härlig höstdag

19 Sep

eller ja åtminstone inledningsvis då solen var framme, 11 grader och lätt nordostlig vind. Perfekt att gå en promenad så det blev en 4 km powerwalk då jag gick själv så det blev de 2 km till F-stället och tillbaka och jag hade bra fart under fötterna så jag var nöjd med insatsen och appen visade bra intensitet och antal BPM. Kängorna fick snöras på och med en Ipren i kroppen orkade jag gå rätt och kände att det drog men det blev bättre och bättre ju mer jag kunde ta ut stegen. Givetvis är knäskyddet från Back on track på – jäkligt bra grejer från dem.

Resten av utomhusdagen blev det trädgårdsfix. Det är slutet som går nu i växhuset men än är inte tomatplantorna färdiga, även om de gulnar i själva grönskan. Lite gröna finns kvar så de får stå en vecka till innan jag plockar in allt och tömmer alla urnor. Även Zinniorna blomstrar både i rabatterna och i pallkragen där jag satte ner överblivna småplantor i början av sommaren. ICA-tomaten sjunger på sista men 100/1000 och de gula ”päron”tomaterna levererar fortfarande och har mer att hämta på de 2 + 2 plantor som står kvar i växhuset. Blev en bit över botten på glassbunken idag och di små är verkligen små.

Tur att man älskar tomater 🙂 Mumsar även plommon som kom med hem från stan då LB och mamma var ute och hämtade grejer hos LB’s son i fredags och deras röda plommonträd är översållat med frukt. Sött å gôtt, bra för magen och rätt så billiga i kalorierna. Perfekt.

Det är inte ultimata förhållande men då jag missat utsidan på kryssen som snickarhjälpen gjorde till nya staketet på lekstugans trappa, men det måste på ett grundlager så det blev också fixat. Den trappen, staketet och dörren skall få sitt nästa vår. Dörren skall bli grön igen som den var i alla år vi var små – grannen var snäll och gav mig färgkoden till den gröna nyans de har på sina uthus, kommer bli kanon. Själva trappen måste skuras och fixas innan det blir målning och det skall bli brunsvart lasyr och det skall även fortsätta målas och piffas upp med samma kulör på norra altanens ”sockel”. Hinner vi dock inte i år om det inte blir väldigt mycket varmare, men vi skall ha något att göra då också. Snickarhjälpen och jag skall se över vad det är som är kvar att göra så vi kan förbereda och beställa virke av lokala sågen så slipper han åka fram och tillbaka till byggvaruhandeln och vi kan gynna den lokala verksamheten. En granne borta vid bygdegården renoverar fulaste huset i byarna och det blir såååå fint. Han tipsade om stället och har köpt allt sitt virke där. Det blir nog bara södersidan nästa år, men man vet aldrig. Norr skall bara tvättas och målas, mer pålagringar av mossa och annat än uttorkningsskadat virke där. Jag skall även göra sockeln på östersidan nästa år. Skoja att det är skillnad på det jag/vi har fixat i år mot hur det ser ut där. Nu har jag ju övat på att putsa och spackla och det kommer gå snabbare. Inga rabatter där heller men ack vad det har släppt bitar. Ingen risk att man blir arbetslös.

Eva kom med på TVn igår flera gånger då hon och kompisen defilerade på varje lopp på Unionstravet igår på Färjestad. I år bar hennes ekipage norska färgerna.

Syrran spelade in programmet så Eva fick se sig själv när hon kom hem.

Ja trädgården börjar gå mot vintervila men det får vara en vecka till, eller två, om inte frosten kommer och nyper till det hela. Plymspireorna måste ner innan dess, men det hinns hoppas jag. De blir snorslemmiga när de fryser och inte så najs att jobba med. Det var väldigt torrt i rabatterna så jag har tagit mig tid att stå och vattna här på eftermiddagen. Planterat nytt och flyttat lite plantor så de behövde få tillskott. Bara att hoppas att allt tar sig som det är tänkt. Skall lägga ner ett par grenar av mammas hortensia också då de är tunga och redan ligger, men behöver komma under jord. Hon hade kvar pengar på ett presentkort som höll på att gå ut och en av blomsterkedjorna hade bra pris på hortensior så vi köpte en till, men alltid intressant att prova att föröka själv. Har tre rotskott med paradisbuskar vid stugan som skulle ha grävts upp i år men ja, dä får bli nästa år. Hoppas att någon vill ha 🙂

Nu kommer det hämtmat från restaurangen vid riksvägen. Mums. Svejs!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 19 september, 2021 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: