RSS

Fredagsmotionen

26 Nov

är nu avklarad. Zumban inledde som vanligt och idag var det bara dryga hälften av skaran som var på plats, men det blev å andra sidan gott om plats och de nya såg bra så det har sina fördelar även om det blir än bättre gruppdynamik när vi är många. Minimum för bra gruppdynamik, åtminstone i dansgrupper, är 12 personer. Detta har jag själv konstaterat de snart 22 år jag varit instruktör.

När vi var klara åkte vi förbi jobbet och mamma fick hjälp att justera in de nya sadlarna och skalmarna fick också fixas lite när de nya sadlarna lyfter bågen på ett annat sätt. Så nu hoppas vi att de kommer sitta bra. Väl hemma i vackra vädret gjorde jag äggröra med bacon till lunch i air fryern och sedan snörade jag på mig kängorna och klädde mig för promenad. Hade lite beslutsångest vilken av 6 km-rundorna jag skulle välja men det fick bli den med långa sega backen på hemväg. Väl hemma satt en sammetsögd hårboll och tittade bedjande så det blev till att koppla honom och ta en liten sväng så han fick göra sitt och hans favvotjej var ute i trädgården så de fick nosa på varandra genom staketet. Då frågade jag om han skulle följa med hem och få mat och då försvann intresset för M och han skuttade vidare. Nu ligger han här i köksdörren och stirrar på ytterdörren. Syrran och Eva är på väg hem så det blir snart liv i luckan.

Motorns ena cylinder har skurit – mindre skoj… Han letar efter en ny motor till vettigt pris men jag har inte hört mer från honom sedan han ringde och frågade efter registreringsnumret igår. Så det blir till att avvakta och invänta besked om det hittas någon och hur mycket ett eventuellt kalas kan kosta. Kollat på lite begagnade men inga som jag tyckt känts intressanta. Vi får hanka oss fram med de bilar vi och Vita Huset kan samsas om och samåka. Lämnade in nyckeln till verkstan då mammas bil skall in tidigt måndag morgon men när vi pratat med dem visade det sig att de väntade på posten och om det skulle komma delar, vilket det inte gjorde, så nu har vi flyttat fram det en vecka så kan de göra lill-servicen på den samtidigt. Så nu löste sig en dag till men jag hoppas inget händer med bromsarna tills dess och att den provisoriska lösningen han gjorde håller. Peppar peppar.. Bilar är bra, när de fungerar. Nu tar vi helg och hoppas på en bra julmarknad. Även om man vill ha mycket folk så känns det ju sådär med nya mutationen och skit som sprids lätt.

 
1 kommentar

Publicerat av på 26 november, 2021 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Fredagsmotionen

 1. Znogge

  26 november, 2021 at 17:35

  Bilar ska liksom bara fungera men så är det tyvärr inte alltid. Vår är relativt ny så jag hoppas att den sköter sig några år framöver till. Till sommaren är det dock dags för nya däck så alltid är det någon utgift.

  Så mysigt med julmarknad. Jag misstänker att det blir många denna helg men jag tror inte att vi hinner med någon. Förhoppningsvis blir det fler tillfällen.

  Kram och god helg!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: