RSS

En bra helg

25 Sep

får jag nog summera. Även om jag har tagit det easy peasy för att inte anstränga ögat för mycket och hållit mig upprätt och inte haft näsan nere i backen. Det är ju som det är när det är nygjort. Ömt i ögonlocken/ögonlockskanten efter ställningen och hornhinnan känns lite men dropparna gör sig. Varje gång jag blinkar vibbar linsen lite och man märker hur ofta man flackar runt med blicken. Men det är skönt att slippa känslan av att ha bomull i ögat och nog är det klarare redan så det här kommer nog att bli mer än bra när det läkt klart och nya glas kommer i bågarna. Fick kortisondroppar, samma som jag hade när jag började behandlingen av hornhinnorna. På högerögat fick jag samma droppar i flaska som mamma hade så jag antar att vänster hornhinna är lite mer special. Det är lite smärtstillande i dem också så det blir lite skönare.

Mamma körde in till stan och hem igår em/kväll då jag skulle sjunga med gospelkören och det var skönt att kunna sitta bredvid. Dock var det inte så illa när vi åkte hem som jag trodde att det skulle vara. LED-lampor i kombo med regn är ju som det är men även om allt är så mycket ljusare nu så blir ljusbrytningen betydligt mer behaglig än tidigare när det är blött och mörkt. Mamma konstaterade dock att hon helst skippar mörkerkörning så långt det är möjligt. Men vi kom hem och det var ju tur 😀

Sånginsatsen gick finfint och ja det blir ståpäls när man är mitt i det och har publiken som extra nerv och de var med på noterna. Tror att HP var nöjd med sin kväll. Han har slitit hårt.

Nu har även programmet och artisterna för Gospelfestivalen presenterats och vi har tre konserter den 8/10. Ser verkligen fram emot det för där är vår mest entusiastiska publik på plats. Helt obeskrivlig känsla. Två års uppehåll har det varit, av kända orsaker, så jag ser verkligen fram emot den dagen.

Idag har det varit en blöt morgon då det regnade och dimman kom upp över trädtopparna över dalgången. Jag plockade med lite av varje på övervåningen och gick igenom skåpen och kastade grejer som gått ut i datum. Då började det mullra och låta konstigt så jag lystrade och funderade på vad tusan det var som lät. Höll mamma på med något på nedervåningen? Försökte lokalisera ljudet som höll i länge. Flygplan? Åska? Jordskalv? Nä kåken stod stilla men mycket märkligt ljud. Sedan kom en omgång till och då förstod vi att det var åska. Kollade appen och det visade 5 nedslag i närheten av oss. Alltså inget kabangbrak utan låååååååååååååååångt och djupt mullrande. Eva var i stallet 4 km bort och hon hade musik i öronen men märkte att det började skallra i rutorna så det hördes en bra bit. Musse kom farandes och ville in och jag fick torka av honom och så muta med knalikar. Sedan var han framför mig hela tiden när jag försökte få något gjort på övervåningen. Till slut gav han upp när jag föst undan honom nog många gånger så jag kunde städa klart.

Efter lunchen tog jag mig en 4 km-runda. Småregnade hela tiden fram tills jag tog sista stegen upp på gården igen och då sprack det upp. Solisarna behövdes men klarade det mesta av tiden utan. Har blivit ljuskänslig på ett helt annat sätt. Klarar av att sitta vid datorn i omgångar, turligt nog. Håller tummen att det bara blir bättre och bättre.

Mamma tog de fyra stygnen på mitt smalben som jag fick när han skar bort födelsemärket. En aningens mer behagligt när de försvann för de har varit vassa i ändarna. Så slapp jag åka ner till VC. Bra med en gammal syrra i familjen och nu ser hon bra igen också – turlig nog 😀 Jag har vadkompressions-”strumpa” på så det håller ihop det hela. Förhoppningsvis hämtar ”hålet” upp sig snabbare. Hudläkaren rekommenderade den och det är nog inte helt fel. Även om den är bökig att få på/av.

Allt för nu //Svejs!

Annons
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 25 september, 2022 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: