RSS

Så var snart oktober slut

27 Okt

Tack och lov får jag nog säga för det har varit onödigt mycket.

Men inte bara jobbigheter. Gospelfestivalen blev väldigt lyckad och SÅ härligt att vara på plats igen. Tre konserter avverkades och vår lilla fanclub var på plats alla konserter och många besökte kyrkan. På söndag skall vi sjunga igen och det blir samma uppsättning och vi får samma musiker. Hur nu en 25 personers kör och band skall få plats i den kyrkan… men det blir nog bra.

Ögat har läkt och läkaren var nöjd när jag var där. Nu ska jag få nya glasögon framöver och även mamma, hon hade för svullet öga när hon var iväg senast så det har fått läka lite mer men nästa vecka har hon tid hos min chef. Det funkar i alla fall bra att köra i mörker och blöta och möta medtrafikanterna utan att bländas.

Förra veckan klappade mamma ihop i stolen här i köket, var kallsvettig och vaxblek. Jag hämtade blodtrycksmätaren men det stod bara error och 43 i puls… det hämtade väl upp sig lite men så blev det till att hämta spyhinken och jag ringde 1177, där var det 50 min kö och på VC fanns inga tider så jag ringde 112 och de skickade ut bedömnings bilen och han tyckte det var lika bra att hon fick åka med. Hon hade gruvligt ont i vänster sida på ryggen så de misstänkte njurstensanfall. Men inget visades på prover och röntgen så det blev sjuktransport hem samma kväll. Hon var inte pigg och ont som fanken och satt väl upp hela natten. På onsdag morgon var måttet rågat för henne och då skall ni veta att hon klarar jäkligt mycket smärta och inte den som åker iväg i onödan. Så jag ringde 1177 och kom fram på 5 min, de kopplade vidare till 112 och det blev ambulans in igen med en rejäl dos morfin. Inget hittades och hon kände känslan att de trodde att hon simulerade. Men hem igen med morfin och paraflex. Hon fick tid på VC på fredagen och då hängde jag med. Först och främst var det tur att det fanns en läkare på plats över huvud taget och att det även var just den som tidigare samtalat med henne på egen uppringning om kortisonet för hennes muskelreumatism. Hon påtalade denna på akuten men inget gehör. Dock sa han direkt att det är den som gått bananas, det finns inget annat att ta på. Så hon fick öka dosen till 10 mg igen och det har repat sig, hon orkar vara uppe men inte ligga på vänstersidan, men stor skillnad kan vi lugnt säga. Det var en rejäl smäll och jag har aldrig sett henne så smärtpåverkad så det var oroligt. Tur att vi bor som vi gör så att jag kunde vara nära och syrran stötta med att handla och hämta och skjutsa. Så nu håller vi tummarna att det repar sig bra. Tur att det finns kortison, även om man ju helst inte skall behöva äta det.

Bilen är nu återställd efter närkontakten med rådjuret som jag krockade med när jag skulle ner till hudmottagningen för koll och borttagning av ena födelsemärket. Då jag fick kallese för rosacea-problematiken så var det dags att åka ner i svinottan igår och tror ni inte på fanken att det var nära att kollidera igen??? Denna gången var det den ståtliga kronhjorten som dök upp i mörkret och blötan men på höger sida och jag tvärnitade så allt for fram som var i framsätet och tack och lov för bra bromsar och bra reflexer samt att denne stora tingest hade vett att stanna till och inte gå upp på vägen. Då hade jag puls kan jag säga. Verkar vara något med bilen och hudmottagningen i kombo 🙂 Nu hoppas jag att det inte händer mer grejer. Hade lånebil i tre dagar, en Golf i modernare tappning mot den jag hade och det var najs att kunna dra på men hej hopp vad moderniteter och touchknappar det var att hitta rätt i. Var skönt att få tillbaka Fabian, den är alldeles lagom 🙂

Ja månaden har gått och i övrigt har vi det väl bra. Eva går från klarhet till klarhet, växer som människa med allt som är med travet, hon är ledare, uppskattad elev och hästskötare och jobbar med det hon älskar. Nathalie och W flyttar ihop till veckan så det är en hel del förberedelser där. Hon fyllde 22 år dagen innan mamma blev klen och då var vapensystern med dotter här så vi hade en mysig kväll. Värmde hjärtat att se henne för hon såg så nöjd och lycklig ut så jag tror hon har landat bra med honom och det är en mysig äldre lägenhet som är moderniserad.

Zumban fortsätter och jag har bytt ett par låtar så de får både en gammal goding och lite nytt. Saknade mamma i fredags men hon hade ju giltig frånvaro. Blev ett jäkla åkande i fredags. Först till stan och zumba, sedan hem direkt, fixa lunch åt oss, duscha och sedan få in mor i bilen och ner till VC i Storbyn. 20 min senare var vi på väg hem igen, jag hann landa en liten stund innan jag åkte ner till lilla ICA utanför stan där en kollega hämtade upp mig och körde mig till jobbet där chefen var kvar och sedan gick vi in till stan och mötte upp hennes dotter och tog lite kvällsmat på Phils Burger. Nytt ställe för mig, gott men vår lokala krog i lillbyn gör godare burgare om jag får säga. Därefter blev det en ny musikal som heter Café Berlin som sätts upp på Tempelriddaren i stan. Fin föreställning, smart scenografi, skicklig ensemble med ett tema som trots att det utspelar sig 1942-44 känns skrämmande aktuellt. Men en trevlig kväll.

På lördagseftermiddagen blev det till att baxa in mor i bilen igen för den sedan tidigare kallade tiden för MR-röntgen. Det gick på 20 när vi väl kom på plats och under tiden vi väntade var Eva klar med tävlingscoachningen av sina adepter på travet och mötte upp oss i entrén när jag kom rännandes med mamma som fick åka rullstol då inte orken var på topp. Hej vad det gick undan 🙂

Nu hoppas jag på att det blir en lugnare november – inte min favoritmånad, den brukar vara lång och dyster, men den får hellre vara stillsam än lika brôtig som oktober varit.

Annons
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 27 oktober, 2022 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: