RSS

Systern firades

28 Jan

lite igår på sin födelsedag. Alla kunde inte vara med så vi tar ett ”uppsamlings”-firande nästa söndag så blir det bra. Vapensystern kom och sedan var det mams, jag, Eva och Jan som samlades här tillsammans med fylleristen (blir skojsigt uttryck när man vet att hon är absolutist – bäst att skriva det om någon förfasas över uttrycket.) Hon bjöd på egentillverkad smörgåstårta och det är så jäkla god. Hon vill inte ha feta grejer så det passade mig som håller koll på kalorierna, nåja, någorlunda en kväll som denna men jag kan nog garantera att hennes egengjorda är rejält många kalorier lättare än andras som har majonäs och annat klet i. Men den är saftig och smaskig. Eva fick en egen variant med köttbullar – hon har inte jobbat upp sina smaklökar för vissa saker ännu 🙂 Mamma hade röda vinbär kvar i frysen så det blev till att smula ner en sockerkaka, blöta upp med vaniljvisp så det får suga i sig, sedan lättvispa resten och blanda ihop så det blir en go ”klet” och sedan vända i röda vinbär. Godast är ju nyplockade så de poppar i munnen men det funkar finfint så här. Tårta efter smörgåstårta – to much – så det här blev en bra kombo över kvällen. Får bli tårta nästa helg istället.

Annars då? Mamma och jag var en sväng till släkten i Västerås för ett par veckor sedan. Mysigt att ses och vi fick fira moster och kusinerna med familj. I övrigt händer ju inte så mycket. Ja, jo, mamma flänger och far. Dessa upptagna pansjonister 🙂 Själv jobbar jag mest – och promenerar. Hej vad det går 🙂 Kommit igång riktigt bra och jag hänger mest i Wellobe’s forum och Motionslandslaget. Så att sitta här och skriva har liksom inte blivit av. Skriver väl mest för att ha vissa saker kvar att söka på – allt finns ju inte med i FB-minnen.

Eva har fått klart med sin 4 veckors APL och skall vara på ett stort proffsstall några mig utanför Västerås. 4 veckor hemifrån!! Gha! Hur ska vi klara oss?? 🙂 ♥

Satte tomatfrön förra helgen, omgång nr 1 – kan bli längre fram också. Steriliserade jord i bordsugnen jag köpte för några hundralappar på loppis och det funkade bra. Läste att man kan köra jorden 4 min i mikron – går ju snabbare och jag har tagit hem den gamle härken vi hade på jobbet som är utbytt mot en nyare. Make till koloss, men den är nu utställd tillsammans med ugnen i kuvösen och jag skall testa. Den är ju gödslad med – hönsgödsel. Luktar inte hallon så att göra det inne går så att säga fetbort. 🙂 Tomaterna har börjat komma upp redan så det kommer nog bli några omplanteringar och toppningar innan det blir utplantering – men jag har växtbelysning så det blir nog bra. Vill man ha ut max av skörden av bl a 100/1000 så får man börja i tid. Bredsådde in dessa utan en i varje plugg. Även begoniorna fick komma i jord. De tar sin tid att komma igång och skall sås tidigt.

En egensådd sommarbegonia (isbegonia) hade överlevt i lillstugan såg vi när var ute förra helgen och klippte ner mammas lilla skörd på 32 pelargoner. Nu har vi ”bara” alla syrrans samt de vi har ute på sommaren kvar. Orkade inte göra alla, det tar sin tid. Men härligt att komma igång.

Kören skall dra igång på måndag. Ska prova en månad så får jag bestämma mig sedan. Visst gillar jag att sjunga men jag gillar inte rollen jag fått, eller inte fått. Kan låta egon men jag kommer snart ifrågasätta för någonstans har tanken börjat gro att jag inte skall vara kvar om jag inte kan komma vidare bara för att jag skall bära ena stämman. Kändes inte så i början men då det minskar med folk och flera är framme som solister så känns det lite att jag får vara där för att jag fixar att stötta stämman själv, då vi är så få. Så har det varit i de senaste körer jag varit och mycket därför jag har hoppat av. Var så gôtt när jag började här då vi var så pass många i tenoren. Visst, man kan inte få vara längst fram alltid och visst, alla gillar väl inte ens röst, men jag vet vad den passar till och flera av körkompisarna och vissa i publiken, efter de få gånger jag varit framme, har sagt till ledaren att de tycker att jag skall få ta några solon men det verkar vara döva öron. Jag är sådan att passar det inte så går jag. Är väldigt nära ytterdörren nu. Men gillar att fixa med inspelningarna och göra filmer/klipp med stämmorna och lägger upp i vår FB-grupp så att man kan träna hemma. Ska ta några steg tillbaka och sköta mig själv framöver, är nog lite för snäll och serviceinriktad och kanske finns det ömma tår jag inte märkt att jag trampat på. Finns väl andra körer – men det kanske blir roligt igen. Avvaktar lite. Ska fråga varför, vore ju bra att få veta och inte bara tro. Dock blir man lite osäker på att uppfattas som någon liten diva som tycker att hon minsann sjunger bra och ska vara solist. Tror dock att jag kan bidra med en bra gospelröst. Well, reder sig. Ska ta tag i att få sjunga lite mer och åka till mina gamla spelkompisar väster ut. Behöver få sjunga lite mer. Bra att rensa systemet.

Mer upphetsande än så har inte januari varit. Världen är inte så skojsig att man skrattar, dock väldigt skönt att vara ute och gå. Man löser många världsproblem efter eget tycke 🙂 . Hoppas att ni har det bra på ert håll.

Annons
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 28 januari, 2023 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: