RSS

En bit in på februari

17 Feb

och jag hoppas att den snart är över. En onödig månad i min värld, men den är snart passerad. Ljuset kommer, haft galet fina soluppgångar några kalla mornar på rundorna. Speciellt denna veckan, måndag, tisdag. Idag? Nope, Otto sprider sitt skitväder så det är blött.

Musse har inte mått så bra ett par dagar, eller snarare väldigt slö och inte så stort intresse för mat. Denne pälskling gapar och äter så snart han har möjlighet annars så han är sig inte lik. Går inte åt så mycket mat om vi säger så. Men lite knaprar han. Klurar på om han har ont i munnen. Syrran har kollat upp honom och så skall det bli avmaskning. I morse krafsade han på min dörr och kom upp i sängen så det var ett litet friskhetstecken, lyst med sin frånvaro ett par nätter/mornar.

Igår var jag till frissan i Storbyn, tänkte det kan vara bra att gå till en annan emellanåt då alla klipper olika. Hon formade till det och klippte ur lite men inte så mycket då jag håller på att sparar ner, men det behövde formas. Gick snabbare att blöta/tvätta och blåsa så lite hår är borta. Kände mig som en mupp hela dagen då jag klippte mig vid 10 före jobbet och jag gillar inte att vara nyklippt då det dels är klet i håret och det ytterst sällan är stylat som jag vill ha det.

Fredag är det och mamma och jag skall dra till stan för Zumba Gold om en timme. Sedan stångrakt till CSK då hon skall få nya formgjutna pluppen till hörapparaten. Förhoppningsvis kommer hon höra bra hela tiden nu när den är på plats. Förra fredagen var jag på mammografi och fick grönt ljus på den kollen under veckan. Skönt. Har en Zumbakollega som fick andra besked och nu är opererad och går på cellgifter. Känner att jag har kommit lindrigt undan med tanke på benet, kunde ju ha varit bra mycket värre med spridning.

Annars är det fulla rullen här, speciellt för mamma med alla föreningar och styrelser hon härjar med. Årsmöten och konferenser. Själv går jag för det mesta, det är väl vad jag lägger energi på. Var på övningen med kören i måndags, förra veckan kände jag inte alls för det hela och stannade hemma. Inte bestämt mig ännu, vi får se om jag fortsätter. Blivit några fler i tenoren då två nya och en ”gamling” är tillbaka. Det är stor körkonsert som många i kören är anmälda till så vi kör några av de låtarna och den hålls i mars, vi har själva ingen konsert inbokad så jag kan skrota med lite när jag känner för det. Som sagt, inte min tid på året det här och det mesta är tôli’t, MEN mina tomatplantor frodas och förra veckan planterade jag om pluggarna till småkrukor och de trivs. Har bevattningsmatta så det doftar blöt yllekofta, men funkar fint. Begoniorna är på G så smått och det som skall planteras i februari kom i jord förra helgen. Lite hopp om vår och sommarsäsongen.

Nu ska jag slira ut och hämta bilen, mamma får inte gå på gårdsplanen för det är rena isgatan. Ha en bra helg!

Annons
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 17 februari, 2023 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: