RSS

Pluggbrätten

05 Mar

går det åt många i år. Både mindre och större. Har precis jordat upp, gjort ”hål” och pluppat i 128 rödbetsfrön. 64 av varje sort. Det brättet passar perfekt på IKEA’s skoställ och med bevattningsmatta på så kommer det går finfint hoppas jag. Ska prova vilket som ger bäst skörd. Förodling i brätten eller direktsådd. Tomaterna jag sådde i januari är finfina och det är ypperligt smidigt att ha dem på skostället med bevattningsmatta och bara ha på vatten. Torrt på ytan och således mindre med flugor. Alla dödde ju inte när jag körde jorden i mikron och så finns de ju i andra krukor. Men klisterfällorna från Biltema gör sitt jobb. Tomaterna av modell större som såddes förra helgen har kommit upp och snart är bladpar nr 2 på G, räknar med en eller två veckor till innan de får separata krukor. Rosenvialen har också kommit upp och frösådda begoniorna har också kommit igång. Dubbla petuniorna är småttiga än liksom lejongapsrankorna och lite annat. Men det växer och mår – bara att ha tålamod. I år ska jag inte förså rosenskärorna för tidigt, blev ett jäkla pyssel med dem i fjol, men odla ska jag.

Har ju som sagt hittat modell på tre pallar som två sidor och ett underrede som sätts så högt upp att det bli ståhöjd med en eller två pallkragar, så här skall odlas i år 🙂 Vi vill även få mer potatis, men det äääääääär ju ett sådant jäkla jobb med att öppna upp, luckra, gödsla, skåra, sätta och sedan kupa och greja så vi drar oss för det. Odla i säckar kan vara en variant, vi körde ju även i pallkragar ett par år och fick väl lite så vi kunde äta men det är ju inga mängder att prata på. Ska i alla fall använda östra sidan av huset lite mer i år och ha odlingar i kärl och annat. Hur vi gör med växthuset vet jag inte. Har ju bus där inne som knaprar på grejerna samt gråmögel och alla rutor bör göras grundligt rena. Tackluckan går inte ner längre och flera rutor är spräckta och jag var inne på att byta till kanalplast men det kostar ju också och är det värt att kosta på det där gamla växhuset från typ 1998, det är frågan. Måste ändå säga att det har hållit både flytt och odling genom åren. Vi har en liiiten dröm om ett lite större som man kan sitta i och även odla i kärl. Bygga på en trätrall och ha på framsidan där lekstugan står och flytta den till gamla rundeln vid lillstugan. Visst kan man ha växthus där istället men det är ju en bit från stora huset och då blir det inte att man använder det för att sitta i. Nåja, vi har vår paviljong, den kan man också flytta och ha ett finare växthus där med. Det är ju en investering så vi klurar nog ett tag till.

Ja annars har veckorna gått sin gilla gång. Mamma härjar med sina styrelsemöten och alla protokoll, kören var inställd nu på sportlovet så det är dags igen i morgon. Jag har även lyckats med konststycket att när jag skulle sätta ner lilla brickan med frukost så vipplade jag till så det blev obalans på juiceglaset och i uppräddningen fick jag svaj även på koppen med mjölk så det skvätte mjölk ihop med all juice på mattan där jag sitter, mjölken kom i egen båge och landade även på stolen och skvätte omkring på allt som var intill, dock inget på laptopen, hur nu det gick till. Sisalmattan får tas ut när det blir plusgrader och läggas på en presenning och skuras. Även kontorsstolen behöver rengöras men det får bli längre fram. Tröttsam start på den dagen, men jag hade i alla fall tur med promenadvädret den morgonen. Vandrar vidare på mina rundor och nu har vågen äntligen börjat släppa på några hekton. Har stått stilla väldigt länge på viktplatån så det var välkommet.

Nu får vi snart fikagäster, Vita Huset kommer på minisemla a la mamsen. Tur att jag var ute på en 8 km sväng i morse 🙂

Annons
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 5 mars, 2023 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: