RSS

Vad är RGRM®?

Nu har forskningsstudien publicerats. HÄR finns pressreleasen om resultatet (ny länk från 170805 då vi flyttat hemsidan)

RGRM® framarbetades av trummisen Ronnie Gardiner. Han har utgått från trumsetet och har på detta sätt skapat en unik sammansättning av ”notsystem” både med bild- och ljudkoder och detta stimulerar hjärnan att hitta nya vägar efter en ny eller befintlig hjärnskada. Men RGRM® passar alla!

Det bästa med RGRM®? Du får bättre KOORDINATION, KONCENTRATION och MOTIVATION samt att man har ROLIGT!!

Vem behöver RGRM®?
Metoden passar alla då den stimulerar hjärnan. RGRM® togs från början fram för att hjälpa barn med koncentrationssvårigheter men provades senare inom strokevården med mycket goda resultat. Men även friska hjärnor behöver stimulans och RGRM® fungerar även bra som ren friskvård.

Hur går det till?
RGRM® Metoden samspelar med de tre sinnena syn, hörsel och beröring. Den utövas med i grupp eller enskilt där heltagarna praktiserar metoden sittande på en stol eller stående, beroende på den enskildes förmåga. Gruppen leds av en diplomerad ledare med hjälp av metodens unika notsystem kombinerat av kroppssymboler i rött för vänster och blått för höger med tillhörande ljudkoder och rörelser. Rörelserna utövas genom att händerna klappar på knäna och fötterna stampar i golvet utan behov av andra material än den egna kroppen.

Idag utbildas RGRM®-ledare av RGRM® Sverige AB och vi hoppas att vi kommer finnas över hela Sverige och erbjuda träningsmöjligheter.

Rythm is LifeLife is Rythm  (Ronnie Gardiner)

Hemsida: www.rgrm.se  Mail: info@rgrm.se

Videos om RGRM® från Youtube

Memoryblocks. Grabbarna visar hur man kan göra med alla 18 rörelser. Detta är överkurs men det är ett bra sätta att visa hur man kan träna upp minnet 🙂 http://youtu.be/nG1jjAl7e5Q

Film från RGRM®-projektet på demensboende i Bjuv kommun

 

Ett svar till “Vad är RGRM®?

  1. Tant Otto

    3 juli, 2011 at 10:21

    Bra nu ska jag bara hitta en diplomerad ledare…här i min lilla stad…eller någon som visar mig så att jag kan hjälpa lilla mamma…

    kram

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: