RSS

Oj då, dagarna går

06 Jan

ser jag. Har väl inte direkt varit sugen på att skriva men en liten uppdatering vet jag att vissa i familjen vill ha 🙂

I onsdags hade vi besök av mammas kusin och hans fru och det blev en trevlig lunch då alla var hemma och sedan fick herr Johansson jobba 🙂 Vi fick ihop hallskåpet till slut. Det tar sin runda tid men oj så bra det passade. Det känns bra när det blir som man tänkt sig 🙂 Blev en sen dag för dem men jag är så tacksam för hjälpen.

Torsdagen blev lugn, jag började röja ut mer från hallgarderoben.. voj voj vad grejer.. men mer skulle det bli 🙂

Igår var det en sväng till lilla grannstaden för proviantering. Asså… butiken i Storbyn har haft slut på det mesta en tid, hur less blir man?? Samma på ICA igår. Det kan inte hjälpas att man handlar på det stora köpcentrat. Speciellt om man har 3-4 mil till affären. Klart att man skall gynna de lokala men 3 mil ToR och man inte vet om sakerna finns, ja då väljer vi de stora kedjorna i stan.  Kvällsmat i Vita Huset och jag fixade med deras nya modem syrran fick av oss men det tappar 5-bandet och ibland alla Wifi nätverk. Vet att jag fick byta kanal i routern på vår innan det stabiliserade sig. Alla Wifi ligger som standard på samma frekvenskanal och blir det många på samma tillsamman med t ex komradio mm så blir det till att slåss om kanalens signaler. Har fått instruktion om hur göra av en fd kollega och det är hur enkelt som helst på den vi har. Men när jag loggade in på syrrans så är det bara en infosida om IP-adress, namn och lösen på nätverket osv. Men ingenstans att gå in och kolla frekvenskanalerna på resp band. Störande… men nu få det lov att låna vår och jag får ha deras här så får vi se om det fortsätter. Glappar det med vår är det något i omgivningen eller så är det rätt kanal. Funkar inte deras här så vet vi att det är vajsing med själva apparajten och den får gå på reklamation. Men jag måste ju kunna komma in ”under huven” på den. Samma sort som vi har men en nyare upplaga. Alltid är det något som skall krångla. Kollar runt men allt pekar på att det skall se ut som på vår router så ja vi får se.

Igår var även röjardagen med stort R. Vi kan väl kalla det för levande dödstädning 🙂 Alla kartonger på vinden och allt från hallgarderoben samt alla julsakslådor belamrade övervåningen och nu har vi gått igenom alla julsaker och sparat det vi vill ha kvar, slängt det som är för trasigt och gjort två drivor med det som skall till Myrorna eller Östpendeln beroende på kvalitet. Jösses… mycket saker bli det. Hittade en stor plastlåda med alla hemvävda linnehanddukar vi har fått efter farmor, pappas farmor och mormor. Ni som hanterat en riktigt linnehandduk vet att det tar bra många användningar innan den blir som man vill ha den, sliter man ut två på en livstid är det ingen underdrift. Jag hade flera dussin… och mamma har också kvar. Allt sorterat och flera vill ha så vi kommer dela med oss. Men ungarna och gudbarnen och deras kusiner skall få några i första hand till sina ”flytta hemifrån-lådor” och kusinen ville också ha. Vill man inte ha dem och torka sig på är de toppen som bakdukar. Vi har lite kvar att gå igenom men snart klara. Kommer bli några vändor till stan med allt 🙂 myrornas grejer  kör vi till containern som står på återvinningen. Känns bättre än att slänga. På Myrorna finns det personal som jobbar med att återställa och fixa annat av det man lämnar in. Så slipper det bara gå till sopor. Östpendeln säljer allt de kan i sin secondhandbutik för att finansiera resorna och annat gör de i ordning för att göra lådor för ålder och kön så de lätt kan dela ut. Så vi ger pengar på detta sätt i stället för att lägga mynt i kopparna eller sätter in pengar för att rädda hela världen som reklaminslagen förväntas få oss att göra med sin ”Vi skapar dåligt samvete”-taktik. Man kan inte rädda hela världen men kan man göra gott med sina gamla saker tycker jag att det känns bra i hjärtat.

Minus 10 grader i morse och jag var tvungen att kränga på mig ytterkläder och ta med mobilen och ta kort på soluppgången över byn.
Sunrise 2018-01-06-
Då vår panna gått lite banans och nu går på reserven styr den ju inte värmen och med mildväder har vi inte mycket påslaget på elementen. Inatt då -10 grader… var 16-17 grader i köket när jag kom ner. Burr. Man måste ha koll och reglera manuellt på elementen, helt klart osmidigt. Mamma ringde rörkrökaren och frågade om offerten, men fick SMS senare på kvällen att han inte fått in allt än. Läs – rackarns det har jag glömt bort. Han får jagas med blåslampa.  Mitt rum däremot är varmt och just nu skönt. Fönstret öppet på vädring, hela natten, så det var lagom.

Då tar vi en krispig och solig lördag och ser till att ha en bra sådan. Svejs!

 

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 6 januari, 2018 i FOTO, Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: