RSS

En vacker men kall lördag

25 Feb

denna veckan. Nordanvinden är inte mysig alls, men det blir säkerligen en runda även idag, men längre fram. Varit flitig hela veckan så stegpotten fylls på. Veckan har gått snabbt tycker jag, tämligen händelsefattig men jobbdagarna har gått snabbt som omväxling. Fredagspasset körde jag på i rask takt så det blev klart på 50 min och varmt så det räckte. Inget planerat i helgen, mer än att de nyinköpta tomatfröna skall i sina brätten. Köpte lite större med mustig smak då vi skall göra tomatsås och lite nya sorter behövdes. Småtomaterna växer frodigt – skulle behövt ha börjat med dem i november så man kunde skörda nu med tanke på priserna i affären.. I år får vi verkligen försöka odla mer under jord också. Har lastpallsodling på G så jag måste ha typ 9-11 st lastpallar som skall få bli sidor och botten och på dessa skall det vara pallkragar i olika höjder. Bra för mamma så kan hon pyssla i dem i stående ställning. De kragar vi har börjar ruttna och jag skall ändå göra om några av dem och denna idé hittade jag på Pinterest. Enkelt och bra. Bara man får hem grejerna då. Finns mindre modeller nere på macken vi får ta gratis, de stora kostar 50 kr/st men det får det väl vara värt. Prova med 6 st till att börja med och se hur det blir.

Snart är vi klara med februari, tjoho. Även om vintern hänger i så är det i alla fall närmare vårmånaderna.

Musse har blivit mer matfrisk igen efter några dagar med låg energi och trötthet. Men avmaskningen gjorde nog sitt. Man kan tro att han bytt ras från bonnakatt till bengal eller siames för hej vad han tjötar. Har mig som madrass vid TVn och allra helst ligga så högt upp så han ligger på ansiktet. Rackarns tur att allergin växt bort….. känner inget alls så vi hoppas det hänger i sig. Förr var han mer så att han umgicks på lite avstånd men nu är det ”in your face” och nu har han även fått i skallen att mammas laptop är bäst att ligga på… gäller att spara och se till att få ner locket 🙂

Tja det är rätt lugnt även om tiden ändå inte riktigt räcker till. Promenaderna tar sin tid då jag går 1-1,5 h så att få det avklarat på morgonen är smidigt. Är jag ändå vaken så why not. Ska lägga om tiderna efter påsk tänkte jag och börjat/sluta en timme tidigare. Men så länge man inte kan vara i trädgården är det skönare med ledigt på morgonen.

Mutter… fyllt på fågelmat i karusellen och pilfinkarna sprätter ut hej vilt i letandet efter vilka fröer det nu det är som de vill ha. Lär blir en skog av solrosor och havre i år här vid trappen. Mycket blir ju jord då det är packat i lager, men jag ska kratta bort när det släpper längre fram när plusgraderna gör sitt.

Snart startar gudsysterdottern tjejvasan. Hoppas att hon tar sig i mål i år. Kusinen jobbar med Vasaloppen även i år och det ju väldigt smidigt att han kunde köpa sig en lägenhet i Sälenbyn. Hoppas vi kan komma och hälsa på där i år. Sommar går lika bra för min del – det där med vintersport har inte hamnat i våra gener i den här familjen 😀

Ha en fin helg i utlovade solen!

Annons
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 25 februari, 2023 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: